Portfolio signature

Fix 10 százalékos befektetési hozam Magyarországon? Így működik a trükk

Portfolio
Sokak számára meglepő lehet, pedig igaz: ha fiatal házasként felvesszük a babaváró hitelt, és a felvett összeget szuperállampapírba fektetjük, még mindig egy 10% feletti nominális hozamú rendszeres megtakarítást állíthatunk elő a magunk számára gyermekvállalás nélkül is. Cikkünkben bemutatjuk számításainkat arról, mekkora forintösszegű nyereséget jelent ez az ÁKK ezen a héten közzétett adatai alapján, és hogy mire kell figyelni e befektetésnél a buktatók elkerülése végett.

A Portfolio megbízásából a Gemius által elvégzett reprezentatív internetes kutatás azt mutatja, hogy akik már felvették a babaváró hitelt, azok 24%-ban befektették. A befektetők 60%-a a MÁP+, 9%-a a PMÁP lakossági állampapírt választotta.

Emellett azt is tudjuk, hogy a babaváró hitelt felvevők 3%-a soha nem szeretne gyermeket. Racionális lehet az ő magatartásuk is, ugyanis nem szükséges a gyermekvállalás ahhoz, hogy az egész babaváró sztorit a szokásos 20 éves futamidő helyett 5 évre redukálva számottevő hozamot érjünk el. Ehhez a babaváró hitelt a MÁP+ állampapírral, közkeletű nevén a szuperállampapírral érdemes kombinálni.

Miként lehetséges ez?

Mivel egy hitel és egy befektetés kombinációjáról van szó, tőkeáttételről beszélünk, de más, nem fix hozamú befektetésekkel ellentétben ez nem jelent extra kockázatot, hiszen a babaváró hitel törlesztése mellett a szuperállampapír hozama is teljesen kiszámítható a következő 5 évben, ameddig e kettő kombinációja tart. Mivel a szuperállampapír-egyenleg fokozatosan emelkedik, a hiteltartozás pedig a törlesztésekkel csökken, a MÁP+ befektetés törlesztési nehézség esetén biztos fedezetül is szolgál.

Miről szól még ez a cikk?

  • Hogy kell ezt csinálni?
  • Mekkora hozamot és nyereséget tudok elérni?
  • Miért fontos az időzítés?

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés