Előfizetői tartalom

Egy nap alatt duplázott a tőzsdére berobbanó biztosítási forradalmár - hogy csinálta?

Bevezették a tőzsdére a Lemonade-et, egy amerikai-izraeli insurtech-startupot, amely házaló ügynökök helyett mesterséges intelligenciával ad el lakásbiztosításokat. A cég részvényeinek értéke egy nap alatt közel a másfélszeresére ugrott; a kis- és nagybefektetők is zsákolták a részvényeket annak ellenére, hogy a vállalat masszívan veszteséges és a vezérigazgató nem is ígér rövidtávon javulást. Bármi is legyen a tőzsdei sztori vége, a Lemonade nagyon sok olyan újítást hozott a piacra, ami a komplett biztosítási szektort átalakíthatja.

Az év legsikeresebb tőzsdei bevezetése

Múlt csütörtökön vezették be a New York-i tőzsdére a Lemonade részvényeit; az IPO olyannyira sikeres volt, hogy 139%-ot szárnyaltak az insurtech papírjai a bevezetést követő kereskedési nap. A Lemonade részvényei 29 dolláros árfolyamon kerültek bevezetésre, de még piacnyitás előtt felhúzták a befektetők 50,06 dollárra az árfolyamot, aztán 69,41 dollárt értek már a papírok zárásra. Minden jel szerint nem állt meg ennyivel a rali: a hétfői piacnyitás előtt már 71,4 dollárra húzták fel a papírokat.

A Lemonade piaci kapitalizációja 3,81 milliárd dollárra ugrott.

A Lemonade tőzsdei debütálása az idei év eddigi legsikeresebb IPO-ja, a kis New York-i központú biztosító pedig kilőtt, mint a világ egyik legértékesebb insurtech-cége.

Így zajlott az idei év legsikeresebb IPO-ja

  • Az év legsikeresebb tőzsdei bevezetése
  • Ez tényleg valami új
  • Azért elég sok a szkeptikus
  • Az egész iparágat forradalmasíthatja

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés