Portfolio signature

Egy nap alatt duplázott a tőzsdére berobbanó biztosítási forradalmár - hogy csinálta?

Bevezették a tőzsdére a Lemonade-et, egy amerikai-izraeli insurtech-startupot, amely házaló ügynökök helyett mesterséges intelligenciával ad el lakásbiztosításokat. A cég részvényeinek értéke egy nap alatt közel a másfélszeresére ugrott; a kis- és nagybefektetők is zsákolták a részvényeket annak ellenére, hogy a vállalat masszívan veszteséges és a vezérigazgató nem is ígér rövidtávon javulást. Bármi is legyen a tőzsdei sztori vége, a Lemonade nagyon sok olyan újítást hozott a piacra, ami a komplett biztosítási szektort átalakíthatja.

Az év legsikeresebb tőzsdei bevezetése

Múlt csütörtökön vezették be a New York-i tőzsdére a Lemonade részvényeit; az IPO olyannyira sikeres volt, hogy 139%-ot szárnyaltak az insurtech papírjai a bevezetést követő kereskedési nap. A Lemonade részvényei 29 dolláros árfolyamon kerültek bevezetésre, de még piacnyitás előtt felhúzták a befektetők 50,06 dollárra az árfolyamot, aztán 69,41 dollárt értek már a papírok zárásra. Minden jel szerint nem állt meg ennyivel a rali: a hétfői piacnyitás előtt már 71,4 dollárra húzták fel a papírokat.

A Lemonade piaci kapitalizációja 3,81 milliárd dollárra ugrott.

A Lemonade tőzsdei debütálása az idei év eddigi legsikeresebb IPO-ja, a kis New York-i központú biztosító pedig kilőtt, mint a világ egyik legértékesebb insurtech-cége.

Így zajlott az idei év legsikeresebb IPO-ja

  • Az év legsikeresebb tőzsdei bevezetése
  • Ez tényleg valami új
  • Azért elég sok a szkeptikus
  • Az egész iparágat forradalmasíthatja

Kedves Olvasónk!

Támogasd te is a minőségi gazdasági tartalomgyártást!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2490 forint, szeptember 11-ig kedvezménnyel 1745 forint. Az éves előfizetés díja 34900 forint. Ezzel követlenül támogathatod a legmagasabb színvonalú gazdasági, üzleti újságírást.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések