Előfizetői tartalom

Megérte nyugton maradni, amikor megőrült a világ: 5% felett kereshettél kötvényekkel fél év alatt

A kötvényalapok piacát sem hagyta érintetlenül a koronavírus miatti piaci pánik, de aki mert régiós és nemzetközi piacokra evezni és nyugton maradt, amikor mindenki részvényt kezdett el venni, többet kereshetett fél év alatt, mint szuperállampapírral.  A legnagyobb hazai kötvényalapok vagyonát összességében nem olvasztotta le a koronavírussal kapcsolatos bizonytalanság, a megmaradt pénzpiaci alapok vagyona is nőni tudott az elmúlt fél évben. A legtöbb pénzt továbbra is az OTP Optima kezeli több mint 177 milliárd forinttal, a legnagyobb hozamot pedig féléves időtávon az Aegon Nemzetközi Kötvény hozta 10,6%-kal.

Szép hozamot lehetett elérni kötvényalapokkal A koronavírus világszintű terjedése a részvénypiacok mellett a kötvénypiacokat sem hagyta érintetlenül. Márciusban nagyot estek a részvények a vírussal kapcsolatos aggodalmak miatt, ez, illetve a likviditás átmeneti eltűnése a piacokról a kötvényhozamokat is az egekbe repítette. Mindeközben sorra jelentették be az országok...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái