Portfolio signature

Fordulatot hozhat a július a lakossági állampapíroknál – Vajon mit lépnek a magyarok?

Összesen mintegy 633 milliárd forintnyi lakossági állampapír jár le júliusban, ebből az ÁKK számai alapján 305 milliárd forint az, amitől intézményi vagyon révén elbúcsúzhat a lakossági állampapír-piac. Kérdés, milyen hajlandósággal fektetik be a fennmaradó összeget a magyarok állampapírokba, mivel az utóbbi hónapokban nem volt nagy lelkesedés. Az államadósság-kezelő minden esetre úgy kalkulál, meglehet az idei terv.
A lakossági állampapírok piacáról és az öngondoskodás jövőjéről is szó lesz a Portfolio november 10-ei Öngondoskodás konferenciáján! Részletek itt:

Nincs új a nap alatt a szuperállampapírnál

A friss adatok szerint múlt héten összesen 35,2 milliárd forintnyi jegyzés érkezett a szuperállampapírra, valamivel kevesebb, mint az azt megelőző, a június végét és a július első napjait magába foglaló héten, amikor 40 milliárd feletti keresletet láthattunk.

Ezzel júliusban eddig mintegy 76 milliárd forint értékben vettek a magyarok a MÁP+-ból, ami beleillik az utóbbi hónapok trendjébe.

A július felélénkítheti a piacot

Érdekes lesz majd figyelni, mit hoz a július a lakossági állampapírok piacán. A hónapban több nagyobb összegű sorozat is lejár, így kérdés, hogy milyen lesz ezeknek a pénzeknek az újrabefektetési aránya.

A cikk fontosabb üzenetei:

  • Felélénkülhet a lakossági állampapír júliusban, ha a lejáró papírok újrabefektetése mellett dönt a lakosság.
  • 305 milliárd foirnttól elbúcsúzhat a lakosági állampapír-piac.
  • Eltérés van a között, amit az ÁKK és amit az MNB tart nyilván lakossági vagyon címén.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés