Portfolio signature

Hosszú hónapok után itt a fordulat a lakossági állampapíroknál

Közel fél év kellett ahhoz a fordulathoz, amit júniusban láthattunk a lakossági állampapírok piacán: január után június lett az első olyan hónap, amikor ismét nőtt a lakossági állampapírokban lévő vagyon.
A lakossági állampapírok piacáról és az öngondoskodás jövőjéről is szó lesz a Portfolio november 10-ei Öngondoskodás konferenciáján! Részletek itt:

Kijöttek a friss, júniusi államháztartási adatok, ezekből kiderül, hogy múlt hónap végén 8865 milliárd forintnyi megtakarítás volt lakossági állampapírokban.

Úgy tűnik, hosszú hónapok után megtört a jég, ugyanis a júniusi az első hónap idén január óta, amikor ismét nőtt a lakossági állampapírokban lévő vagyon.

Május végéhez képest ez 110 milliárd forintos bővülést jelent, de a 8865 milliárdos állomány így is elmarad az első negyedév végi 9104 milliárdtól, illetve a tavaly év végi 9074 milliárdtól is.

A cikk fontosabb megállapításai:

  • Január után júniusban ismét nőtt a lakossági állampapírok vagyona havi szinten.
  • A szuperállampapír állománya meghaladja a 4268 milliárd forintot.
  • Bónusz állampapírban 70 milliárd forint, kétévesben pedig valamivel több mint 100 milliárd forintnyi megtakarítás marad július után.
  • Kevesebb mint 500 milliárd forint az az összeg a lakossági állampapíroknál, amelyet más befektetők tartanak, ez hamarosan 200 milliárd körülre csökken.

Kedves Olvasónk!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A teljes anyag elolvasásához érdemes most előfizetni a Portfolio Signature-re, augusztus 11-ig 50%-os kedvezménnyel 1745 forintért (teljes áron a havidíj 3490 forint lesz). Az éves előfizetés díja 34900 forint, a fizetés egyszerűen, online tranzakcióval működik.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések