Előfizetői tartalom

Megbolondította a koronavírus a lakosság megtakarításait, hatalmas meglepetés az életbiztosításoknál

Új életbiztosítások kötésével és a régiek megtartásával válaszolt a magyar lakosság a koronavírus miatti bizonytalanságra: 10 éve nem látott nettó értékesítést mutatnak az MNB friss számai ezen a piacon. A karantén időszakának a legnagyobb sztárja azonban egyértelműen a folyószámlán tartott pénz lett, az értékesítés lassulása ellenére az állampapír áll idén a második helyen, a jó öreg készpénz pedig a harmadikon. Az MNB ma közzétett „Előzetes pénzügyi számla” statisztikáit néztük meg a megtakarítási piac szempontjából.

A koronavírus ellenére nem igazán látni, hogy az idei első félévben romlott volna a magyar lakosság megtakarítási képessége. Az egy évvel korábbi 1274 milliárd forint után 1929 milliárd forintnyi friss pénz áramlott a lakossági megtakarítások piacára hat hónap alatt, a különbözetet becsléseink szerint a törlesztési moratórium nagyjából meg is magyarázza. A háztartások...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái