Előfizetői tartalom

Nagyon durván elszáll a hiány idén – De honnan lesz erre pénze Magyarországnak?

Portfolio
Az eredeti tervnél 1710 milliárd forinttal magasabb, 3600 milliárd forint lehet idén az államháztartás központi alrendszerének pénzforgalmi hiánya – derül ki az Államadósság Kezelő Központ frissített finanszírozási tervéből. Az adósságkezelő emiatt nem tervez extra devizakötvény-kibocsátást, vagyis az összeget elsősorban a lakossági és a nagybani forintpiacról finanszírozhatja Magyarország.

A megnövekedett finanszírozási igényre és a lakossági értékesítés vártnál jobb alakulására való tekintettel az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) frissítette 2020 évi finanszírozási tervét. Az új 2020 augusztusában elfogadott módosított finanszírozási tervben a májusban elfogadott finanszírozási tervhez képest nagyobb lakossági értékesítést prognosztizál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés