FONTOS Gulyás Gergely: a kormány bepereli a Spar-t, azt is megtudtuk, miért
 
Előfizetői tartalom

Újra csőre tölti szuperfegyverét az MNB – Mit vehet még meg a jegybank?

Jelentősen felpörgeti állampapír-vásárlásait az MNB, a terv az, hogy heti 40 milliárd forintnyi kötvényt vesznek – jelentette be a jegybank alelnöke kedden. Az eredetileg ezer milliárdosra tervezett program keretösszegének alig 20 százalékát költötték el eddig, viszont a további vásárlásokhoz el kell mozdulni az eddigi 15-20 éves futamidőről a rövidebb papírok felé is. A tíz év körüli tartományban már bőségesen lehet kínálat az MNB számára.

Egyszer már majdnem kifulladt a program, most újra beindítják Eredetileg még április végén jelentette be az MNB állampapír-vásárlási programját, melynek fontosabb jellemzői már akkor kiderültek: Első lépésben 1000 milliárd forintos keretösszeget határozott meg a jegybank, ennek elérése után úgynevezett technikai felülvizsgálatot tart. Egy-egy sorozatból nem vásárolnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés