szegény nyugdíjas
Befektetés

Megvan, mi rázhatná fel a magyar nyugdíjrendszert

A koronavírus okozta bizonytalan helyzet nagyobb megtakarítási hajlandóságot eredményezett az önkéntes pénztári tagok körében, sőt, van, ahol ez a taglétszám növekedésében is megnyilvánult – derült ki a nagy nyugdíjpénztárak vezetőinek válaszából. Ettől még a fiatalabb korosztály öngondoskodásra való hajlandóságának növelése még mindig az egyik, ha nem a legnagyobb kihívás a pénztárak körében, ebben a munkáltatóknak és az államnak óriási szerepe lenne. A Portfolio által megkérdezett pénztári vezetők egyetértenek abban, hogy a jóléti alapok elindítása jelentős löketet adna a pénztárszektornak és a nyugdíjrendszernek. Helli Józsefet, az Aegon Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezetőjét, Marusinecz Tamást, az Allianz Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatóját és Nagy Csabát, az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezetőjét kérdeztük.
A magyar nyugdíjrendszer előtt álló kihívások és megoldási lehetőségek is terítékre kerülnek a Portfolio november 10-ei hibrid, megújult Öngondoskodás konferenciáján. Részletek itt:

Melyik a három legfontosabb változás, amit a koronavírus hozott véleménye szerint a nyugdíjpénztári piacon?

Helli József, Aegon Önkéntes Nyugdíjpénztár: Előtérbe kerültek az online ügyintézési lehetőségek, így pénztárunk is nagyobb fókuszt helyez a digitális megoldásaink fejlesztésére, valamint a papírmentes szolgáltatások bővítésére.

Felértékelődik a megtakarítás szerepe: egyre fontosabbá vált, hogy legyen elérhető forrás a jövőbeni bizonytalan helyzetekre. Ezt pénztártagjainknál is tapasztaltuk: növekszik a megtakarítási hajlandóság, emelkedett a rendszeres megtakarítók befizetése, csökkent a szolgáltatást igénybevevők száma.

Marusinecz Tamás, Allianz Önkéntes Nyugdíjpénztár: A vírushelyzetnek jelentős hatása volt mind a pénztár, mind a tagság, mind a munkáltatói partnerek életére, működésére.

A pénztár szempontjából az otthoni munkavégzés (home office) kialakítása és üzemeltetése, és ehhez kapcsolódóan a munkafolyamatok digitalizálása, automatizálása volt a legjelentősebb változás.

A tagság szempontjából a személyes ügyintézés lehetőségének csökkenése és időszakosan teljes szünetelése, ugyanakkor az azonosításra visszavezetett dokumentum-hitelesítés (AVDH) lehetősége új ügyintézési csatornát nyitott a pénztár és a tagság között.

A munkáltatói partnerek szempontjából a gazdasági visszaesés, likviditási problémák sok esetben a munkáltatói juttatás felfüggesztését vagy megszüntetését eredményezték.

Pozitív jövőképet fest ugyanakkor az a tény, hogy számos ilyen munkáltatói partnerünknél a dolgozók nagy többsége elkezdte egyénileg teljesíteni a tagdíjfizetéseket, bizonyos esetekben ezek összege túl is szárnyalta a korábbi munkáltatói juttatások mértékét.

helli józsef aegon pénztár
Helli József, az Aegon Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezetője

Nagy Csaba, OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár: A járványhelyzet megmutatta, hogy a változó körülményekre és ügyféligényekre gyorsan reagáló, rugalmas fejlődés képessége manapság kulcsfontosságú. Hiszen idén márciusban néhány hét leforgása alatt rendeződött át az élet és ehhez úgy kellett alkalmazkodnunk, hogy egyfelől mind a munkavállalóink, mind a pénztártagjaink egészségét meg tudjuk védeni, másfelől az ügyfelek mégse érezzenek fennakadást a folyamatokban.

Két éve elsőként tettük elérhetővé az életjáradék szolgáltatást, mi biztosítjuk a piacon elérhető legtöbb portfóliót, biztosítjuk a bankkártyás fizetést a weboldalunkon keresztül. Az OTP Nyugdíjpénztár tagjai mostanra egy ötlépéses folyamatnak köszönhetően, akár már a kanapén ülve megtehetik az első lépést a kényelmes nyugdíjas évek felé. 

A pénztár az elmúlt félévben 5606 új belépővel bővült, csaknem ugyanannyival, mint tavaly ilyenkor. A pénztártagok összesen több mint 7,7 milliárd forintnyi egyéni befizetéssel gyarapították nyugdíjcélú megtakarításaikat, ami mintegy 12 százalékos bővülést jelent a 2019-es év első féléves eredményeihez képest.

Évek óta szenved a szektor a fiatalabb generáció bevonzásának sikertelensége miatt a nyugdíj-megtakarítási piacra. Milyen konkrét lépéseket tehetnek a vállalatok, illetve milyeneket a pénztárak a fiatalabb generáció öngondoskodási képességének és hajlandóságának növelésére?

Helli József, Aegon Önkéntes Nyugdíjpénztár: Közösen, együtt tehetünk azért, hogy ezt a korosztályt be tudjuk vonni az önkéntes nyugdíjcélú megtakarításba. Az egyik fontos feladat a pénzügyi tudatosság növelése, és az edukáció. Ezen kívül a munkáltatói szerepvállalás, amit szükséges megfelelő adókedvezménnyel támogatni annak érdekében, hogy a hosszú távú megtakarítás is kellő súlyt kapjon és a ma elkölthető eszközökkel azonos értékű legyen a juttatások között.

Marusinecz Tamás, Allianz Önkéntes Nyugdíjpénztár: Tapasztalataink szerint a fiatal generáció belépési/díjfizetési hajlandósága inkább az egészségpénztárban erősebb. A pénztár által szervezett szakmai napokon azt a visszajelzést kaptuk partnereinktől ezen kérdést illetően, hogy a hajlandóság megvan a fiatalokban a nyugdíj-előtakarékosságra. Ennek oka, hogy kevésnek gondolják a jövőben várható állami nyugdíjat. Ugyanakkor az anyagi lehetőségeik nem teszik lehetővé, hogy ezt egyénileg, saját forrásból finanszírozni tudják.

Éppen ezért újra felértékelődhet a felelős munkáltató szerepe, aki béren kívüli juttatásként gondoskodik helyettük az időskori éveik anyagi biztonságáról.

Amelyik vállalat meglépte a nyugdíjpénztári támogatás bevezetését, ott az nagyon pozitív visszhangot kapott a dolgozók részéről, erősítette a lojalitást a cég iránt.

marusinecz tamás allianz
Marusinecz Tamás, az Allianz Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója

Nagy Csaba, OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár: A fiatalok bevonzásának első és legfontosabb lépése az, hogy megismerjük milyen kihívásokkal küzdenek, mik a legfőbb prioritásaik, hogyan látják a jövőt. Éppen ezért minden évben kutatással vizsgáljuk a fiatalabb generáció nyugdíjjal és pénzügyekkel kapcsolatos attitűdjeit, hogy közelebb kerüljünk ahhoz, ami valóban fontos számukra. Kutatásaink alapján a 25-35 éves fiatalokat – természetes módon – még közelebbi jövőjük és kihívásaik foglalkoztatják jobban, kevésbé érzik sürgetőnek, hogy nyugdíjas éveikre készüljenek.

Erre válaszként az elmúlt években új kommunikációs megoldásokat választottunk, 2018-ban Nyugdíj Mentor Programunkban három fiatal tölthetett el időt három, ma már boldog nyugdíjas korát élő mentorral, beszélgetéseikből pedig dokumentumfilm készült. A filmen és szereplőiken keresztül olyan jövőképet tudtunk mutatni, amiért érdemes a jelenben tenni. A tavalyi évben még egy korosztállyal visszább lépve, az OTP Nyugdíjpénztár számára teljesen új csatornákon és véleményvezérekkel szólítottuk meg az egészen fiatal, középiskolás korosztályt.

Az eredmények azt mutatják, hogy sikerült felhívnunk a fiatalok figyelmét a nyugdíjcélú megtakarítások fontosságára, hiszen évek óta tartó stagnálást követően az elmúlt három évben 40 év alá csökkent az új belépők átlagéletkora, idén 38 évre.

Ebben az évben az online belépés lehetőségével bízunk benne, hogy még több fiatal munkavállaló kezdi meg a nyugdíj célú öngondoskodást, már csak azért is, mert – mások mellett – a munkáltatói befizetések csökkenésével - ez egyre inkább az ő feladatuk marad.

Mennyire tudnák felrázni az MNB által vizionált jóléti alapok a magyar nyugdíj-megtakarítási piacot? Jó vagy rossz lenne a hazai pénztári szektornak a jóléti alapok elindulása? Járható út lehet a kötelező beléptetés?

Helli József, Aegon Önkéntes Nyugdíjpénztár: A jóléti alapok bevezetése egy jelentős növekedési lehetőséget, a jelenlegi helyzetből kiugrást jelentene a pénztárak számára.

A kötelező beléptetés mellett fontos kérdés a vállalatok költsége, azaz mennyire lesz támogatott a befizetés.

A lengyel modell is tartalmaz lehetőséget a kilépésre, azonban a jóléti alapok bevezetése egyértelműen növeli a nyugdíjcélú megtakarításban résztvevők számát és arányát, különösképpen a fiatalabb korosztály tekintetében.

Marusinecz Tamás, Allianz Önkéntes Nyugdíjpénztár: Meglátásunk szerint a jóléti alapok bevezetése jelentősen felrázná a nyugdíj-megtakarítási piacot, és újra ráirányítaná a figyelmet a nyugdíj-megtakarításokra.

Azt gondoljuk, jót tenne a pénztári szektornak is egy ilyen változás, ami további biztonságot adhat a pénztáraknak a jóléti alapokon keresztüli működés által.

A kötelező belépés egyrészt kiszámítható és fenntartható növekedést biztosítana az alapoknak, ugyanakkor természetéből adódóan bizonyára ellenérzést váltana ki a tagság egy részében. Ennek kapcsán fontosnak érezzük a megfelelő kommunikáció szükségességét a kormányzat részéről, illetve a megfelelő jogszabályi garanciákat az alapok hosszú távú, stabil működésére.

Nagy Csaba, OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár: Minden olyan megoldást személy szerint is támogatok, amely elősegíti a kiegészítő nyugdíjcélú megtakarítások és megtakarítók számának jelentős emelkedését.

Ma úgy látjuk, hogy Magyarországnak és az itthon élő munkavállalóknak is hasznos lehet egy „auto-enrolment” rendszer kialakítása.

Az Egyesült Királyságtól Törökországig, a balti államoktól Lengyelországig nagyon sok ország bevezette már, természetesen mindenhol az adott ország, az adott munkaerőpiac sajátosságaihoz alkalmazkodva. Fontos megjegyeznem, hogy egy ilyen új metóduson alapuló nyugdíjrendszer elindítása hosszú folyamat, amihez megfelelő előkészítés, hozzáértés szükséges. A bevezetést megelőzően széleskörű tájékoztató kampány kell annak érdekében, hogy az állampolgárok teljes körűen megismerhessék. Legfontosabb a lakosság bizalmának elnyerése.

nagy csaba otp új
Nagy Csaba, az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója

Címlapkép: Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
koronaviruscoronavirus
Szégyenpadra kerülhet Olaszország, példátlan büntetés lehet a vége
vihar brüsszelben
ausztria koronavírus maszk
Katari befektetők vásárolják fel a Kopaszi-gátat
trump
brexit brit autogyartas katasztrofa
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
panikolunk