Előfizetői tartalom

Egyre több tőzsdei cég zsákolja a bitcoint - itt az ideje végre komolyan venni a digitális aranyat?

Egyelőre még túlzás lenne azt állítani, hogy mainstream befektetés a bitcoin, de kétség kívül egyre népszerűbb eszköz a tőzsdén jegyzett vállalatok körében. Már több mint 600 ezer bitcoint tartanak a kezükben tőzsdei vállalatok, ami 6,9 milliárd dollárnak felel meg, ez a teljes bitcoin-piac 2,86%-a. Bár az érdeklődő cégek száma folyamatosan növekszik, a kitettség nagy része mindössze egyetlen egy bálna kezében van.


Bitcoinozni kezdett a Square

A napokban robbant a hír, hogy a Square, a Twitter-alapító Jack Dorsey fizetési rendszerekkel foglalkozó fintechcége nagybevásárlást tartott bitcoinból és saját tőkéből mintegy 50 millió dollárt költöttek arra, hogy megszerezzenek 4709 darab digitális devizát.  

A lépéssel a Square teljes eszközállományának alig 1%-a került bitcoinba, viszont kiadott sajtóközleményükben kifejezetten azt írták le, hogy

HISZNEK ABBAN, HOGY A BITCOIN HAMAROSAN EGY SZÉLESEBB KÖRBEN HASZNÁLT VIRTUÁLIS ESZKÖZ LESZ, AMELY SEGÍTHET ABBAN, HOGY A LAKOSSÁG JOBBAN RÉSZT VÁLLALJON A MONETÁRIS RENDSZER MŰKÖDÉSÉBEN.

A cikk tartalma:

  • Bitcoinozni kezdett a Square
  • Mely tőzsdei cégek szálltak eddig be?
  • Ki az a bálna, aki a piac nagy részét birtokolja?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés