Előfizetői tartalom

Nem várt dolgot művelt a koronavírus a megtakarításokban – Ezek az országok az igazi nyertesek

A koronavírus hatására világszerte átrendeződtek az emberek megtakarításai, a korábban részvényekben tartott vagyon jelentős része landolt készpénzben és bankbetétben. Bár március végégig jelentősen visszaesett a háztartások globális vagyona és a hitelállomány is megugrott, a második negyedévben sikerült ezt a veszteséget ledolgozni, a globális háztartási vagyon összességében tehát nem sínylette meg az év első felének történéseit – derül ki a Credit Suisse Global Wealth Reportjából. A tanulmány azt is megnézi, melyek azok az országok, ahol a legtöbbet nyertek és vesztettek az emberek a koronavíruson.

A cikk tartalmából: Március végéig a háztartások részvényállománya átlagosan közel 5%-kal esett vissza, sokan készpénzbe menekültek. Magyarország is azok között volt, ahol megnőtt a készpénz és kötvénybefektetések aránya. A kormányok és jegybankok intézkedéseinek köszönhetően több országban visszatért a háztartási vagyonállomány arra a szintre, ahol év...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés