duasztó
Befektetés

Milyen koronavírus-pánik? Rekordon a friss tőkebeáramlás a részvényalapokba

Portfolio
Múlt hét hétfőn jelentette be a Pfizer-BioNTech, hogy a 3. fázisú tesztek alapján 90 százalékos hatékonyságú koronavírus vakcinával rendelkeznek. A hírre felrobbantak a piacok, és az S&P 500 és Dow Jones már történelmi magasságokban is járt. A részvényalapokba rekordösszegű tőke áramlott.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A múlt héten rekordot döntött a részvénypiacra érkező friss tőke értéke, egyetlen hét alatt 44,5 milliárd dollárral nőtt a részvényalapok eszközállománya. A tőkebeáramlás oroszlánrésze az amerikai részvényekbe ment, mintegy 32 milliárd dollár tőke került a részvényalapokba, mely a 2. legnagyobb egyheti növekmény a történelemben. A feltörekvő piacokon is nettó tőkebeáramlás látszik, múlt héten nettó 6,5 milliárd dollár tőke került a piacokra, ami a valaha volt ötödik legnagyobb heti növekmény.

Mivel a koronavírus oltás most már valósággá vált, ez általánosságban az egész világon pozitív érzelmeket generál,

mondta el Mark Mobius, a  Mobius Capital alapítója, aki még a Templetonnal töltött évei alatt a világ egyik legismertebb feltörekvő piaci befektetője volt.

A tőkebeáramlás érintette a többi befektetési instrumentumot is, az amerikai állampapírokból mintegy 4 milliárd dollár tőke áramlott ki a múlt héten, amely az elmúlt 6 hónap legnagyobb mozgása az amerikai államkötvénypiacon.

Jó hírekből a hét második felében sem volt hiány, csütörtökön a BioNTech vezérigazgatója, Ugur Sahin nyilatkozott a Fox News-nak, a cég vezetője szerint a Pfizerrel közösen kifejlesztett vakcina 1 évig nyújthat védelmet a vírus ellen.

Személy szerint arra számítok, hogy a vakcina megvédhet minket… legalább egy évig.

A vezető szerint könnyű dolguk lesz, mert ha kiderül, hogy mennyi ideig hatásos a vakcina, könnyen fejleszthetik a gyártókapaitásaikat a kívánt szintre.

Pénteken Alex Azar, az amerikai egészségügyi miniszter nyilatkozott, kifejtette, hogy bízik abban, hogy az oltóanyag elosztása és szállítása hatékonyan fog működni, lehetővé téve a lakosságnak, hogy a gyógyszertárakban jussanak hozzá.

Az amerikaiak 90 százaléka egy gyógyszertártól számítva 5 mérföldön belül él… Tehát ott akarjuk megoldani, ahol az emberek vannak. Trump elnök jellemzően a magánszektor szakértelmét szeretné felhasználni.

-mondta el Azar a Fox Business-nek.

Ez kiváló a hír az amerikai gyógyszert árusító üzleteinek és gyógyszertárainak is. A három legnagyobb gyógyszertárhálózatot üzemeltető cég, a CVS, a Rite Aid és a Walgreens szépen emelkedett múlt héten.

Az S&P 500 a múlt héten a rekord tőkebeáramlás mellett 4,12 százalékkal került feljebb, jelenleg 3585,15 pont.

sp500

Címlapkép: 2016 Kyodo News via Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
bécs
terror europa dzsihad
kórházi ágy egészségügy
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

trader23