Előfizetői tartalom

10 éve szántották be a magánnyugdíjpénztárakat – Milliókat kaszáltak, akik maradtak

10 éve, 2010 novemberében született meg a döntés a magánnyugdíjpénztárakba hosszú évek során befizetett járulékok állami nyugdíjrendszerbe való átcsoportosításáról. Több mint 3 millió pénztári tag döntött állami nyomásra a visszalépés mellett, a pénztári hozamok azonban azt mutatják: jobban járt, aki maradt. A 2011 óta nyugdíjba vonulók ugyanis milliós hozamokat tehettek zsebre, miközben a 2011-ben visszalépők átlagosan 70-100 ezer forintnyi reálhozamot kaptak kézhez.

Félretennél nyugdíjra, de nem tudod, hogyan állj neki? Használd a Pénzcentrum kalkulátorát! 10 éve, 2010 novemberében született meg a döntés a magánnyugdíjpénztárakban lévő járulékok állami nyugdíjrendszerbe való átcsoportosításáról. Az akkori magán-nyugdíjpénztári tagok dönthettek: vagy visszalépnek az állami nyugdíjrendszerbe, vagy lemondanak az állami nyugdíjról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés