Előfizetői tartalom

Zsákolták a pénzt a magyar alapok, évek óta nem láttunk ilyen hónapot

Portfolio
Új csúcsra, közel 6700 milliárd forintra nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon novemberben, köszönhetően az amerikai elnökválasztást követő piaci emelkedésnek és a kedvező vakcinahíreknek. A kategóriák közül az ingatlanalapok gyűjtötték a legtöbb pénzt, de idén eddig továbbra is a részvényalapok vezetik a legkeresettebb alapok listáját.

Egyértelműen jót tett a magyar befektetési alapok vagyonnövekedésének a november: a részvénypiacok emelkedésével az alapok vagyona is megugrott, amely így új csúcsra, közel 6700 milliárd forintra nőtt.

Egyértelműen sikerült tehát a tavaszi koronavírus-pánikot leráznia magáról a szektornak, sőt, ennél nagyobb arányú havi vagyonnövekedést utoljára 2014 januárjában mutatott fel a szakma.

A vagyonnövekedésben egyértelműen a hozamoké volt a főszerep, novemberben a befektetési alapok közel 149 milliárd forintot kerestek befektetőiknek. Ehhez jött még hozzá egy közel 60 milliárdos kereslet is múlt hónapban:

A cikk tartalmából:

  • Új csúcsra emelkedett a befektetési alapokban kezelt vagyon novemberben
  • Utoljára 2014 januárjában volt ilyen vagyonugrás havi szinten
  • A legnagyobb kereslet az ingatlanalapok iránt volt most, de a részvényalapok az idei év nagy felfedezettjei
  • Az ingatlanalapok már 4,7%-os hozamnál tartanak

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái