Előfizetői tartalom

Új csúcson a magyarok ingatlanmániája – Ez a befektetés hozta a legtöbbet a konyhára

Visszatért a magyarok bizalma az ingatlanalapok iránt, miután 2019-ben a MÁP+ megjelenése, majd a szigorúbb visszaváltási szabályok és a koronavírus-pánik okozott nagyobb tőkekivonásokat. Megérte ingatlanalapban tartania a pénzét annak, aki kiszámíthatóbb befektetést keresett tavaly, sok forintos sorozattal még a szuperállampapírénál is magasabb hozamot lehetett elérni. A szektor egésze is kiemelkedőt ment, egy olyan alapkategória sem volt, amely több hozamot ért volna el tavaly, mint az ingatlanok.

Megérte ingatlanalapba fektetni Az alacsony hozamkörnyezetben több évig hatalmas érdeklődésnek örvendtek az ingatlanalapok, a MÁP+ megjelenésével és az alapok visszaváltási idejének 180 napra való korlátozásával viszont rengeteg pénz hagyta el a szektort. Tavaly május végéig 104 milliárd forint hagyta el a szektort, és bár azóta valamelyest helyrerázódott a kereslet,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés