Előfizetői tartalom

Őrült kötvényralit hozott a koronavírus, a kanyarban sem volt a szuperállampapír

Márciusban még talán senki nem gondolta volna, hogy egy őrült kötvénypiaci ralit hoz magával a koronavírus-pánikot követő mennyiségi lazítási hullám. Pedig ez történt, és aki azt hitte, hogy ennél lejjebb már nem mehetnek a kötvényhozamok, az tévedett. Mindez persze nagyon jól jött a hazai kötvényalapoknak, az árfolyamemelkedésből főként azok a befektetők profitáltak, akik mertek a hazai piacon túlra tekinteni. A legjobban teljesítő stratégiák bőven meghaladták a szuperállampapír 4,95%-os hozamát.

Őrült kötvénypiaci ralit hozott 2020 A koronavírus világszintű terjedése a részvénypiacok mellett a kötvénypiacokat sem hagyta érintetlenül. Tavaly márciusban nagyot estek a részvények a vírussal kapcsolatos aggodalmak miatt, ez, illetve a likviditás átmeneti eltűnése a piacokról a kötvényhozamokat is az egekbe repítette. Mindeközben sorra jelentették be az országok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés