blackrock_shutter-20180904
Befektetés

Dollármilliárdokat érő befektetések lógnak a levegőben a kínai cégekre kivetett szankciók miatt

Portfolio
Dollármilliárdokat érő befektetéseket kell a BlackRocknak és a Vanguardnak átsúlyoznia annak érdekében, hogy megfeleljenek az új amerikai döntésnek, miszerint kivonják az amerikai indexekből azokat a kínai cégeket, amelyeknek hadiipari kapcsolata van – írja a Financial Times. Csakhogy a világ két legnagyobb alapkezelőjének jelentős kitettsége van a szankcionált kínai cégekben.

A döntés hétfőn lépett hatályba, ennek következtében több indexszolgáltató, köztük az MSCI, a FTSE, az S&P Dow Jones és a JP Morgan is bejelentette, hogy több kínai céget kivesznek indexeikből.

A világ két legnagyobb alapkezelőjének így több milliárd dollárnyi vagyonnak kell új helyet keresnie, mivel sok pénzt éppen ezekben az indexekben tartottak, így közvetetten jelentős kitettségük volt a feketelistára került kínai cégekben is.

A Vanguard FTSE Emerging ETF-je egyike azon három alapnak, amelynek a legnagyobb kitettsége volt 5, tiltólistára került kínai cégben. Hasonlóan nagy a BlackRock iShares Core MSCI Emerging Markets ETF kitettsége is a kínai piac felé.

A Morningstar adatai szerint 11 BlackRock iShares ETF-nek és 2 Vanguard ETF-nek és indexalapnak van dollármilliárdokat érő kitettsége a szankcionált kínai papírokban.

A cikk szerint más nagyobb szolgáltatóknak is jelentősebb kitettsége van a szankcionált kínai vállalatokban, ilyen az Invesco, az HSBC, a State Street, a DWS és a Hang Seng Investment Management.

Címlapkép: Shutterstock

Találd meg a neked való befektetési alapot!
vakcina_oltas_koronavirus
izrael gazdasagelenkites netanjahu 210124
havazas kiadtak a figyelmeztetest budapest 9 megye
muller cecilia oltasi terv magyarorszag 210124
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Magyar Nemzeti Bank pályázatot hirdet jogász munkakör betöltésére

Magyar Nemzeti Bank pályázatot hirdet jogász munkakör betöltésére
getty trading