Előfizetői tartalom

A járvány kitörése óta nem volt ekkora felfordulás a magyar piacon, ezért kellett lépnie az MNB-nek

Lassan egy éve nem volt olyan magas a magyar tízéves kötvények referenciahozama, mint most, tavaly a járvány kitörésekor látott piaci turbulenciában láttunk hasonlót. Most elsősorban globális tényezők hajtják felfelé a hozamot, az utóbbi hetek amerikai hozamemelkedése alól mi sem tudjuk kivonni magunkat. A folyamatra már a jegybanknak is reagálnia kellett kedden az eszközvásárlási program módosításával.

A magyar piacot is elérte az amerikai hozamemelkedés Az elmúlt hetekben intenzív hozamemelkedés látszott az amerikai hosszú kötvények piacán, a tízéves referenciaérték 1,5% fölé emelkedett, amire egy éve nem volt példa. Ennek két fő oka van: A világban egyre erősebbek az inflációs félelmek, ami rossz hatással van a kötvényekre, hiszen változatlan kamatszint mellett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés