Portfolio signature

Karnyújtásnyira a 7000 milliárd a magyar alapoknál, de megtorpant a lendület

Már tényleg csak karnyújtásnyira van az újabb mérföldkő a magyar befektetési alapoknak, egyelőre azonban februárban sem tudta elérni a 7000 milliárd forintos szintet a szektor kezelt vagyona. A friss adatok szerint a briliáns évzárást egy meglehetősen álmos évkezdet követte, ebben szerepet játszhat, hogy a kategóriák teljesítménye jóval elmarad a tavaly év végén látott felfutástól.
Kíváncsi vagy, milyen új irányokban gondolkodnak az alapkezelők vezérei? Akkor regisztrálj a Portfolio április 14-ei IWS konferenciájára! Részletek itt:

A BAMOSZ friss adatai szerint februárban is csak lassú vagyonnövekedésről tud beszámolni a befektetési alapok piaca. Múlt hónapban összesen 43,5 milliárddal nőtt az alapokban kezelt vagyon, ezzel 6974 milliárd forint közelébe emelkedett a piaci összvagyon, tehát még mindig nem lépte át a 7000 milliárdos szintet.

Februárban a nettó értékesítési és hozamadatok is hozzájárultak a vagyonnövekedéshez, igaz, utóbbi csak szerényebb mértékben. A tavaly novemberben, decemberben látott hozamoknak tizedét sem éri el a mostani szám. Mindeközben az értékesítés sem pörög kellően, a februári, 30 milliárd alatti nettó keresletnél csak tavaly júniusban volt alacsonyabb kereslet.

Amellett, hogy a koronavírus nyilván rányomja bélyegét a hagyományos értékesítési modellekre, az idei eddigi hozamok sem annyira meggyőzőek az egyes kategóriák szintjén.

A cikk tartalmából:

  • 6974 milliárd forint közelébe emelkedett a piaci összvagyon, de megtorpant a tavaly év végi lendület.
  • A februári 30 milliárd alatti nettó keresletnél csak tavaly júniusban volt alacsonyabb értékesítés.
  • Az idei eddigi hozamok sem annyira meggyőzőek az egyes kategóriák szintjén.
  • A legrosszabbul teljesítő kategória továbbra is az abszolút hozamú alapoké.

Kedves Olvasónk!

Támogasd te is a minőségi gazdasági tartalomgyártást!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2490 forint. Az éves előfizetés díja 29845 forint. Ezzel közvetlenül támogathatod a legmagasabb színvonalú gazdasági, üzleti újságírást.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések