Előfizetői tartalom

Hogyan lesz zöldebb Magyarország? Több százmilliárd forint sorsáról döntöttek

Tavaly összesen több mint 500 milliárd forint értékben bocsátott ki zöld kötvényt Magyarország euróban és japán jenben. Most ennek az összegnek a felhasználásáról számolt be éves jelentésében az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK). A befolyt pénzt a 2018-as és 2019-es költségvetés egyes energiahatékonysági kiadásaira számolták el, a legtöbbet a közösségi közlekedés beruházásainak finanszírozására.

Először jelent meg zöld kötvénnyel a piacon Magyarország 2020-ban a magyar adósságkezelés egyik újdonsága az volt, hogy először bocsátottunk ki zöld kötvényeket devizában. Június elején 1,5 milliárd eurónyi forrást vont be az ÁKK 15 évre, majd szeptember közepén hét- és tízéves kötvényeket dobott piacra japán jenben. A kibocsátásokból összesen 573,7 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés