Befektetés

Accorde: az USA kötvénypiaca mutatja az irányt

Gyurcsik Attila, Accorde Alapkezelő Zrt.

A "Portfólió-ajánlók" sorozatunk keretében minden hónapban arról kérdezzük a hazai alapkezelőket, hogyan állítanának össze egy közepes kockázatvállalású, középtávra szóló, fiktív modellportfóliót. Az alábbiakban az Accorde Alapkezelő írását olvashatják:

"Az elmúlt hetekben látványosabban, de már lényegében tavaly november óta látható a value részvények felülteljesítése, a növekedési papírokhoz képest. A fenti folyamatot hathatósan támogatja, a fejlett piaci hozamok látványos emelkedése, amelyben egyértelműen az USA kötvénypiaca mutatja az irányt. A fenti folyamatok amennyiben tovább folytatódnak, a következőképpen hathatnak a kötvény és részvény piacokra.

A kötvénypiacokon folytatódó fejlett piaci hozamemelkedés, elsősorban a fejlődő piacokon fejthet ki igazán negatív hatásokat, a kockázati felárak emelkedésén keresztül. Az USA, hogy hatalmas költségvetési költekezését finanszírozza, visszaszívja a világból a tőkét, cserébe magas hozamot kínál. Ez a fejlődő piaci jegybankokat kamatelemelésre kényszeríti, ezt láttuk a török esetben is. Régiónk a fenti folyamatok alól nem kivétel, de vélhetően felülteljesít majd, a relatív alacsony államadósság, és kedvező külső egyensúlyi helyzet miatt.

A részvénypiacokon, a fenti helyzet a növekedési részvények alulteljesítését és a ciklikus részvények, bankok, iparvállalatok, autógyártók, nyersanyagok felülteljesítésének folytatódását hozhatja. Jelenleg a legnagyobb kockázat, az USA tech szektorában látható kisbefektetői túlpozícionáltság, amely komolyabb piaci korrekcióhoz vezethet. A fenti folyamatra erősíthet rá, hogy a hozamemelkedésben ez a szektor jellemzően gyengén teljesít.

Összességében, tehát minden szem a kötvénypiacra vetül, így az azt mozgató erőknek kiemelkedő szerep jut majd az elkövetkező hónapokban, különös tekintettel az inflációs adatokra, és a gazdasági növekedési mutatókra."

Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.

Találd meg a neked való befektetési alapot!
kórház beteg ágy covid koronavírus
frankfurt
merevlemez hdd pc
fedusa_shutter
GettyImages-1231520267 (2)
kinai negyed china town

Kiszámoló Mennyi az órabéred

Az, hogy milyen órabérért dolgozik egy alkalmazott, látszólag egyszerű kérdés. Keres X ezer forintot havonta, ezért...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Facebook, Apple, Alphabet van még bennük kakaó?
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
trader_monitor