Befektetés

Hold: a pénznyomtatás továbbra is az úr

A "Portfólió-ajánlók" sorozatunk keretében minden hónapban arról kérdezzük a hazai alapkezelőket, hogyan állítanának össze egy közepes kockázatvállalású, középtávra szóló, fiktív modellportfóliót. Az alábbiakban a Hold Alapkezelő írását olvashatják:

"Nincs változás a múlt hónaphoz képest a piacokon, így a portfólióban sincs ok a változtatásra. Amiért aggódni lehetne, azért továbbra sem aggódik senki, egyszerűen a pénznyomtatás továbbra is az úr, ami pedig nem látszik megtörni. Így aztán marad a határozottan optimista kitettség a portfólióban.

Ami változatlan: Alapvetően az értékalapú részvényeket súlyozzuk felül, amelyekből sok van a fejlődő piacokon és a régiónkban. Az egyetlen érvnek ezek ellen a rövid távú túlvettség és fokozhatatlannak látszó optimizmus tűnik, de ezek már két-három hónapja velünk vannak és az árfolyamokat nem zavarja, másrészt, tapasztalatunk szerint, ha az ember a rövid távú hangulatingodázásokat próbálja eltalálni, akkor sokkal nehezebb lesz rajta maradni egy trenden, amilyen a hosszú idő után megtörni látszó Value alulteljesítés a Growth-val szemben lehet.

A táblázatban az alternatív befektetések közé sorolt ingatlant és nyersanyagot szintén a kilábalás potenciális nyerteseiből raknánk össze: az olaj-, az irodaház- és bevásárlási központ részvények kifejezetten az a kategória, amelyek jelentősen felülteljesíthetnek jövőre, mert ezek gyakran még olyan állapotokat tükröznek, mintha a következő években sem utazna, közlekedne és vásárolna offline sokat a nép.  

De persze minimális mennyiségű arany mellett szárazon tartott puskaporra is lehet szükség, leginkább a már említett óriási optimizmus miatt: ezt javarészt euró, dollár és svájci frankban denominált kötvényekben tennénk. Forintban csak akkor, ha MÁP+ -t is lehet rakni a portfólióba."

Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.

Találd meg a neked való befektetési alapot!
frankfurt
görög santorini getty stock
Procida Olaszország sziget
mcdonalds gyorsétterem
london_shutter-20170512
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Megnézzük hogy épül fel, és miként kell értelmezni az általa mutatott értékeket.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
2021 befektetés