Előfizetői tartalom

Gőzerővel tartalékol a magyar lakosság, sorra dőlnek a rekordok

Nincs nyoma az MNB friss adataiban a koronavírus-járvány alatt képzett megtakarítások felélésének. A friss megtakarítások szerkezete azonban szép lassan változik: az első negyedévben 100 forintnyi friss megtakarításból 28 forintot fektettek állampapírba a háztartások, 27 forint maradt a folyószámlákon, 9 forint pedig készpénzben. Nemcsak a befektetési alapok tértek magukhoz, de az életbiztosítások új erőre kaptak, utóbbiak 2007 vége óta nem vonzottak annyi friss pénzt, mint idén év elején.

Közzétette előzetes pénzügyi számlák statisztikáit a Magyar Nemzeti Bank. Ezek alapján a magyar háztartások bruttó pénzügyi vagyona március végére 68 436 milliárd forintra emelkedett, az adóssággal csökkentett (nettó) pénzügyi vagyon pedig 56 655 milliárd forint volt. Egy év alatt 10,9%-kal, az idei első három hónapban pedig 2,4%-kal nőtt a háztartások pénzügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés