Előfizetői tartalom

Többszáz százalékos profit különbségek nagyon hasonló eszközök között

Gyakran jelenik meg befektetői körökben az a vélekedés, hogy az eltérő eszközök között nem érdemes válogatni, ha azok egyébként együtt mozognak. A korrelációs együttható azonban nagyon rossz mutatónak bizonyul, ha két eszköz közötti teljesítmény eltérést, vagy akár kockázat különbséget vizsgálunk. Hogyan kezeli a technikai elemzés a kérdést?

Fektessünk be a Nasdaq részvényekbe! - Ez egy igencsak jó ötlet volt az elmúlt 15 évben, hiszen a technológiai túlsúllyal rendelkező tőzsde szépen teljesített, még ha egy igen gyors hullámvasútra is kellett felülniük a piaci szereplőknek. Ehhez még csak nem is kellett egyedi részvényeket válogatni az ETF forradalom óta. Nem mindegy azonban, hogy melyik indexet követő alapból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés