Előfizetői tartalom

Zászlók a magyar részvények grafikonján - folytatódik az emelkedés?

Faluvégi Balázs
Bár az elmúlt napokban megtorpanni látszik a hazai tőzsde blue chip-jeinél megfigyelhető emelkedő trend, egy fontos alakzat két nagy részvénynél is megjelent. A zászló formáció jellemzően arra utal, hogy a vevők csak lassítanak, de nem állnak le, és nincs komoly szándék az eladói oldalon. Az OTP és a MOL esetén ez mind ad mérsékelt optimizmusra okot, hogy az intézményi vevők tovább fogják venni ezeket a részvényeket, és ez a két részvény már elegendő a BUX stabil emelkedéséhez is. A nemzetközi helyzet egyelőre nem fokozódik, így egyelőre megvannak a feltételek a további középtávú emelkedéshez. Technikai (gyors)elemzés.

BUX A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe minden kétkedő hangra rácáfolt. Először a relatív gyengeséget győzte le, majd kitört a sávból, de még a túlvettség és kalapács fordulós alakzat sem tudta megfordítani. Bár egy kicsit még az elmúlt napok emelkedése ellenére is csökkent a túlvettség, de azért továbbra is magas szinten van a BUX értéke a felső Bollinger szalaghoz...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái