Előfizetői tartalom

Egy hajszálon múlt a magyar-német meccs, most a tőzsdén is kiélezett helyzet jön

Miközben a német labdarúgó válogatott már az első egyenes kieséses mérkőzésére készül ma este, a részvénypiacukon is egyre komolyabb kihívással néznek szembe. Könnyen lehet, hogy a trend folytatódása egy hajszálon fog múlni, csak úgy mint a múlt hét szerdai Magyarország elleni mérkőzésen kínkeservesen kiharcolt továbbjutás. A magyar csapat bravúros játéka Münchenben meglepte a németeket, a frankfurti piacon néhány korábban szó szerint és átvitt értelemben is vezető részvény elmúlt napokban és hetekben mutatott teljesítménye okozott fejtörést az ottani alapkezelőknek.

DAX

Az európai piacon nagyobb hagyománya van a hosszabb szabadságoknak, így a szezonalitásnak is komolyabb szerepe lehet.

A DAX esetén a nyár egyértelműen a leggyengébb időszaka az évnek, júniusban és augusztusban is csak 47% az esélye annak, hogy az index emelkedéssel fejezi be a hónapot.

A július sem nevezhető erősnek, ott ugyanez az érték 58%. Így a három nyári hónap toronymagasan vezeti a legkisebb teljesítményű évszakok listáját. Ezen időszak jellemző teljesítménye -0,9%.

Erről szól még a cikk:

  • Nem fekszik a nyár a DAX-nak
  • Hónapok óta nem heverte ki a pofont a Volkswagen
  • Kulcsfontosságú szintet közelít a BMW
  • Csökkent a lendület a Daimler piacán

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés