Portfolio signature

Minden esést megvesznek - Merre tovább a tőzsdéken?

Sokan, sokszor megénekelték már az első koronavírus zuhanás utáni emelkedő trend végét az elmúlt hónapokban. Erre számos okuk lehet, kezdve az árazástól, a szezonális jellegen keresztül a piaci szélesség beszűkülésén át, amelyek mind a trend gyengülésének az irányában hatnak. Az emelkedés azonban a mai napig nem állt le, és ha mégis megtörténik egy pár napos korrekció azt szinte azonnal megveszik az intézményi szereplők - legalábbis a nagy kapitalizációjú részvényekben. Egyelőre tehát bevált az a vélekedés, hogy nem szabad a jegybankok pénznyomdáival szembemenni. Vajon a következő hetekben és hónapokban is fennmaradhat ez a helyzet? Technikai elemzésünkben erre keressük a választ.

S&P 500

A leginkább figyelt index, az S&P 500 trendje az elmúlt napok rövid korrekciója során nemhogy sérült volna, de egy picit még megerősítésre is került.

Az index értéke ugyanis az esés során egy szinte már menetrend szerinti forgatókönyv alapján alakult, amelyet korábban is minden alkalommal további óvatos emelkedés követett.

Erről szól még a cikk:

  • S&P 500: Fontos támaszról jött vissza a nagy kapitalizáció.
  • Nasdaq: Még van erő az emelkedésben.
  • Wilshire 5000: Unalmasabb kereskedés jöhet, de nincs baj.
  • S&P 400: A közepes cégek egy másik világban élnek.
  • S&P 600: Lemaradás és még az emelkedésben is kis lendület.

Kedves Olvasónk!

Támogasd te is a minőségi gazdasági tartalomgyártást!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2490 forint. Az éves előfizetés díja 29845 forint. Ezzel közvetlenül támogathatod a legmagasabb színvonalú gazdasági, üzleti újságírást.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések