Előfizetői tartalom

Most megmentették, de még mindig benne van a pakliban a zuhanás a bitcoin piacán

Bár tegnap történt visszapattanás a kriptoeszközök piacán, a technikai kép összességében tovább romlott az utóbbi hetek során. Továbbra is a bitcoin-ban lévő befektetők, vagy még inkább spekulánsok irányítják nemcsak a zászlóshajó, de szinte az összes altcoin árfolyamát. A relatív erő és az egyedi kockázatok miatt ugyan van értelme külön-külön vizsgálni ezeket, de a főbb középtávú folyamatok miatt a bitcoin első és nagyon jelentőségteljes támasza kulcsfontosságú szint lehet, amit minden kriptoeszközben érdekelt piaci szereplőnek érdemes figyelnie.

BTC

Sokan úgy gondolják, hogy a bitcoin egy buborék és az árfolyamok elszálltak, a tavasztól bekövetkező zuhanás a lufi kipukkanásának a része. Mások szerint egy természetes hosszútávú korrekcióban vagyunk, és nem ez az első eset, amikor a kriptodeviza elveszíti az értékének mintegy felét, vagy akár többet is. Akármelyik tábornak is van igaza, az biztos, hogy már nemcsak a támaszok elvesztése miatt aktiválódó stoppok, vagy a remegő kezűek pánikhangulata, hanem az idő és a türelmetlenség növekedése is veszélyezteti a BTC árfolyamát. Ahogy telnek a napok, egyre több spekuláns látja azt, hogy a részvénypiacokon, vagy egyéb eszközökben mekkora nyereségről maradt le, és egyre inkább foglalkoztatni fogja a kiszállás gondolata.

Ezért a bitcoin esésének megakadályozásához nemcsak a támasz megtartása, hanem viszonylag hamar bekövetkező, friss tőkére és nagy vételi erő újbóli megjelenésére lenne szükség.

Erről szól még a cikk:

  • Hol található az utolsó fontos támasz a bitcoin grafikonján?
  • Képes az ethereum leszakadni a Nagy Testvérről?
  • Feladták a küzdelmet a vevők a ripple esetén?
  • Mit okozhat a relatív gyengeség a chainlink piacán?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés