Előfizetői tartalom

A tech cégeket tovább veszik, ugye?

Mint egy maratoni, véget érni nem akaró táncversenyt látnánk a tech cégek piacán. Éppen úgy, ahogyan a Sydney Pollack remekművében, "A Lovakat lelövik, ugye?" címmel futó filmdrámában. Bár a piacnak számos szektora, szegmense van, amely nem képes az emelkedő trenddel tartani, a technológia nagyágyúiba szinte töretlenül ömlik a pénz, és a film szereplőivel szemben itt nem sok jel van arra, hogy ezeknek a részvényeknek a piaca elfáradt volna. A technikai elemzés szemszögéből megnézzük, hogy kitarthat-e a trend és mely szintek jelenthetnek megállót, vagy akár fordulót a nagy tech papírok esetén.

Jó esély van rá, hogy a kedves olvasó a Facebook-ról vagy a Google-ról találta meg ezt a cikket. Az is szinte biztos, hogy olyan operációs rendszert használó gépről tette ezt, amelyet a Microsoft vagy az Apple fejlesztett, sőt: az utóbbi esetben a hardvert is ő gyártotta, vagy inkább gyártatta. Közhely, hogy mostanra ezek a szolgáltatások alapvető szinten, szó szerint behálózzák az életünket, és munkánk, kommunikációnk, de még a szabadidőnk jelentős részét el sem tudnánk képzelni nélkülük.

Az erős márkanévnek és a széles körű ismertségnek pedig a részvénypiacon is megvan a hatása, nemcsak az intézményi, de a magánbefektetők is nyakra-főre vásárolják ezeket a részvényeket.

Ez a hét azonban egy újabb kihívás elé állítja őket, hiszen a többségük a napokban teszi közzé a második (naptári) negyedévről szóló gyorsjelentését. Emiatt a kockázat rövidtávon igen magas. Ám ha nem történik valamilyen alapvető változás az árbevétel dinamikájában, vagy az eredményhányadokban, akkor sokkal inkább érdemes a közép- és hoszútávú képet megvizsgálni, a technikai elemzés szempontjából is.

Erről szól még a cikk:

  • Egy tiszta trendcsatornában menetel az ide tartozó ETF
  • Mikor fordulhat az Alphabet (Google)?
  • Eléri-e a trendcsatorna tetejét a Facebook?
  • Forgalom nélküli vagánykodás a Microsoft piacán.
  • Nyugodtabb, de stabil emelkedés az Apple esetén.

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái