Előfizetői tartalom

Begyorsul-e az esés a magyar tőzsdén?

Bár az amerikai részvénypiacokon a júliust is az új csúcsok jellemezték, a magyar piac sokkal inkább az oldalazó európai piacokhoz hasonlóan mozgott. Sőt, az utóbbi hetekre inkább a lefelé csúszás volt a jellemző. A piacnak nem segített a forint körül ismét feltámadó bizonytalanság, és az sem, hogy az OTP megszűnt húzópapír lenni - legalábbis egyelőre. A technikai elemzés segítségével elemeztük, hogy a milyen a kereslet és kínálat viszonya az uborkaszezon közepén, és mire számíthatunk a nyár vége után.

A magyar tőzsde most már hetek óta ismét lemaradók közé tartozik, együtt a nagy európai részvénypiacokkal. Azonban gyengélkedése még ezeket is felülmúlja. Itt csapódik ki a hazai piac extra kockázata: a jó teljesítmény a BUX-ban legjobb esetben is három részvényen múlik. Ha ebből egy vagy kettő is nyomás alá kerül, akkor a nagy index is süllyedni kezd. Emiatt érdemes megnézni az itteni mérettel nézve közepes kapitalizációba tartozó papírokat is, még akkor is, ha ez a forgalom és likviditás szempontjából általában nem egyszerű feladat. Emiatt a BUX mellett a három legfontosabb blue chip mellett egy kisebb, sztárpapírnak a technikai képét is megvizsgáljuk.

BUX

Továbbra sem tudott magához térni a BÉT indexe és a mostani csökkenő csatorna egyre inkább egy eső rövidtávú trendre emlékeztet, mintsem egy zászló alakzatra. A csatorna aljáról három alkalommal is viszonylag nagy erővel jött vissza az index értéke, és a tegnapi napon is egy kisebb fordulós alakzat jött létre egy doji formájában, amiből

akár még egy morning doji star is létrejöhet, ha ma egy erős vételi nap jönne létre.

Erről szól még a cikk:

  • BUX: zászló vagy csökkenő csatorna
  • OTP: nagyon fontos támasznál
  • MOL: maradt még relatív erő
  • Richter: továbbra sincs nyoma a vevőknek
  • Masterplast: erős jelzések, de alacsony forgalom

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés