Előfizetői tartalom

Miért nem emelkedett a Tesla árfolyama a rekorderedményre?

Hiába tett közzé szinte minden soron lenyűgöző gyorsjelentést az elektromos autógyártás, sőt a karbonmentes világ elleni küzdelem zászlóshajója, a Tesla, a piaci reakciók mégis hűvösek maradtak. Sőt, az első nap után a részvényesek egyenesen veszteséget voltak kénytelenek elkönyvelni. A befektetők fantáziáját nem mozgatja meg Musk cége mostanában. Mi lehet az oka a visszafogott reakcióknak és a nyomott hangulatnak?

Néhány hónapja írtam egy elemzést az elektromos autógyártókról, amiben jeleztem, hogy a Tesla képes ezen a területen úgy növekedni nagy ütemben, hogy közben nyereséget is termel. Egy kollégám jelezte, hogy az állítás igaz, de érdemes hozzátenni: a környezetvédelmi kreditek jelentik a vízválasztót, vagyis ez lendíti át Musk cégének a mérlegét pozitívba. Ez valóban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés