Előfizetői tartalom

Nem áll le a kínai gépezet, most az online játékok vannak a célkeresztben

Portfolio
Alaposan megütötték a mai kereskedésben a gaming szektor kínai vezető vállalatait, köztük a közel 600 milliárd dolláros piaci értékű Tencentet is, miután egy állami tulajdonú kínai újság az online játékokat az "elme ópiumaként" jellemezte, és ezzel felerősítette a befektetők azzal kapcsolatos aggodalmát, hogy a vállalatok népszerű játékait érintő, szélesebb körű szabályozási intézkedések indulhatnak a közeljövőben.

A Tencent és a NetEase részvényei több mint 10 százalékot estek a hongkongi kereskedés korai szakaszában, a nap végére azonban sikerült ledolgozni a veszteségek egy részét, így a Tencent végül 5,9 százalékos, a NetEase pedig 7 százalékos mínuszban zárt, de a mobiljáték-gyártással foglalkozó Bilibili is komoly, 4,3 százalékos mínuszban zárta a napot. Az elmúlt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés