Előfizetői tartalom

A legrosszabb befektetés: a füstölgő koporsószög

Faluvégi Balázs
Az utóbbi években a dohányvállalatok egyre nagyobb nyomás alatt állnak, hiszen minden fronton egyre többen törekednek arra, hogy a finoman szólva is egészségtelen és mélyen etikátlan jellegű termékkínálatuk korlátozásra, vagy akár teljes mértékben kivezetésre kerüljön. Ezek a cégek egy ideje stratégiát váltottak, és már meg sem próbálnak védekezni. Ehelyett azt ígérik, hogy megváltoznak és hamarosan kizárólag füstmentes alternatívákat fognak nyújtani. Bár mindezt komoly PR hadjárattal tolják meg, így is valószínű, hogy nincs más választásuk: a stratégiaváltást teljes mértékben komolyan gondolják. Még akkor is, ha egyelőre a feltörekvő országok továbbra is tolják a cigaretta szekerét és a részvényesek a következő években még élvezik a függőség gyümölcseit. Ám a részvénypiac azt üzeni: az új korszakban nem vár rájuk fényes jövő.

Elon Musk az autók betiltását kéri a kormánytól öt éven belül a balesetveszélyre hivatkozva! Ezentúl ne lehessen a fogyasztóknak olyan ételt adni, ami 15 percen belül elkészül - kéri a McDonald's. Adjuk vissza a repülésnek a régi báját, soha többé a tömegeknek is elérhető árú repülőjegyeket! - fogalmazott kiáltványában a Ryanair vezérigazgatója. Ezek szalagcímek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái