Előfizetői tartalom

Kinél lesz a karmesteri pálca a magyar részvények piacán?

A BUX az elmúlt kereskedési napok során új mindenkori csúcsot állított be, és átlépte a történelmi 50 000 pontos álomhatárt. Tette ezt mindezt úgy, hogy egyetlen blue chip sem volt képes ugyanezt végrehajtani, még ha mindegyik emelkedett is. Így elmondható, hogy igazi csapatmunka zajlott le a szemünk előtt. Azonban sokáig egyetlen piac sem maradhat vezetőréteg, vagy hasonlóan kis tőzsdék esetén vezető papír, papírok nélkül, legalábbis a technikai elemzés szerint. Ha nincs senkinél a karmesteri pálca, abból előbb-utóbb kakofónia keletkezik. Elemzésünkben azt vizsgáltuk meg, hogy melyik részvény kerülhet vezető szerepbe. Emellett néhány, mostanában sokat emelkedett kisebb papírt is megnézünk.

Egy ideig az év elején a Richter volt a legerősebb részvény a hazai piacon, de a bivalyerős eredményeket hóban és fagyban is szállító OTP magához ragadta a karmesteri pálcát a tavasszal. Nyár közepére azonban a bankrészvény is kifulladni látszott és a nyomás alatt lévő MOL mutatta a legtöbb relatív erőt. Egy fals kitörés után azonban a befektetőknek itt is megremegett a keze. Mivel az összes többi részvény súlya a tőzsdén és az indexben túl alacsony, vagy tevékenységéből adódóan nem cipelheti el a hátán a magyar piacot, ezért a BÉT vezető részvény nélkül maradt - egyelőre.

Egy igazán erős trendben azonban mindig vannak, akik diktálják az ütemet, még ha időnként váltják is egymást, mint az országúti kerékpárosok.

BUX

Az index a zászló alakzatból kissé későn, de határozottan folytatta trendjét. A momentum szempontjából nagyon látványos, hogy egy lendületből átvitte a 49 000 pontos ellenállást, ami majdnem egybeesett a júniusi mindenkori csúcs szintjével. Az emelkedés üteme mostanra olyannyira lelassult viszont, hogy még a kedvező nemzetközi környezetben is korrekcióért kiállt - főleg vezető papír nélkül. Kényelmetlen a befektetők számára, hogy ehhez nagyon alacsony ATR társul, vagyis éppen az esés során kellene a gyertyáknak nagyobbnak lenni. Mindezek miatt valószínűbb a kitörési szint visszatesztelése.

Erről szól még a cikk:

  • BUX: egyedül a csúcson
  • MOL: visszavert támadás
  • OTP: nem kell sok a karmesteri pálcához
  • Richter: meddig vezet a feltámadás
  • Mtelekom: szép kitörés, de van egy kis bökkenő
  • Masterplast: talán itt a jó világ vége
  • Alteo: kell valami az éberkóma végéhez
  • Waberer's: a buli, ami véget ér, mielőtt igazán elkezdődött volna

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés