Előfizetői tartalom

A mohóság jó dolog? Tiszta tőzsdecápák, ami körülöttünk zajlik

Nem látszik, hogy igazán csökkenne a lendület az amerikai részvénypiacokon, hiszen pénteken a főbb indexek szinte mindegyike egy-egy klasszikus kitörést produkált, többségük mindenkori maximumot elérve ezzel. A piacnak szinte minden szegmense részt vett az emelkedésben, a növekedési-értékalapú, szektorszintű, és méret alapú skálákon egyaránt. A forgalomra sem lehetett komoly panasz még akkor sem, ha a trend korai szakaszában lévő elsöprő akkumulációk jelenségét azért nem tudta utolérni a piac. A technikai elemzés képe alapján egyelőre nincs jele a trendfordulónak, de kisebb különbségek azért az egyes indexek között azért akadnak.

A Mohóság jó dolog

mondta Gordon Gekko, a Tőzsdecápák című filmben, amely a tőzsdei folklór egyik legismertebb mondása lett. A film rendezője Oliver Stone, írója Stanley Weiser, valamint az antagonist szerepében brillírozó, illetve alakításáért Oscar-díjat is kapó Michael Douglas kiválóan ragadták meg a nyolcvanas évek pénzhajhász hangulatát. Bár a világ és a piac sokat változott, a koronavírus miatt (is) a piacra ömlő töméntelen mennyiségű pénz és a gátlástalan vásárlások miatt most is hasonló jelenség tapasztalható. A piaci szereplők nem sokat foglalkoznak az árazással, a makroképpel, a felszín alatt lévő problémákkal és

a pénztárcájukban varázslatos módon felbukkanó újabb és újabb dollárokat folyamatosan befektetik.

Erről szól még a cikk:

  • Továbbra is erős trendben az intézmények kedvence
  • Végre áttörte az ellenállást az égig érő növekedés híveinek terepe
  • Megnyugtató az összkép a lehető legszélesebb merítést nézve
  • Az erőgyűjtés ideális pontjához ért a spekulánsok terepe
  • Javul, de továbbra is ingoványos terep a kis kapitalizáció

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés