Portfolio signature

Csúcson az OTP - Érdemes még beszállni?

Az OTP húzza a magyar tőzsdét, tudjuk ezt már régóta, hiszen a magyar bankrészvény messze a legnagyobb forgalmú papír, de most az új magyar tőzsdei csúcs is az OTP-nek köszönhető, miközben a Mol és a Magyar Telekom jóval a korábbi maximuma alatt áll, és a Richter sincs rekordszinten, az OTP új csúcsra ment, ez pedig rekordszintre emelte a BUX-ot is. Az érdekes azonban az, hogy a rekord ellenére az OTP részvényei bizonyos szempontból még mindig olcsónak mondhatók, ráadásul a technikai kép is támogató, annak ellenére érik már egy korrekció.

Itt az új rekord

Tavaly február és április közepe között az OTP árfolyama lefeleződött, de bő egy évvel később az árfolyam már új csúcson állt, azóta pedig egymás után dönti a rekordokat, tegnap is új csúcsra emelkedett.

Eközben a BUX is rekordszintre emelkedett, mégpedig úgy, hogy a nagypapírok közül csak az OTP áll csúcson, a Mol és a Magyar Telekom jóval a korábbi csúcs alatt áll, és a Richter sincs rekordszinten (bár nem marad el sokkal attól).

Azt gondolhatnánk, hogy az OTP ezzel a teljesítménnyel idén a régiós bankpapírok között is kiemelkedik, a valóság azonban az, hogy a régiós mezőnyben az OTP inkább a lemaradók közé tartozik, ha csak a relatív árfolyamelmozdulást nézzük, akkor a magyar bankrészvényénél jobb teljesítményeket is látunk, az OTP a mezőny második felében áll.

Miről szól még a cikk?

  • Történelmi csúcson az OTP, rekordszintre emelte a BUX-ot is.
  • Az elemzők imádják a magyar banksztorit, a célárak is meredeken emelkednek.
  • P/E alapon még mindig olcsó az OTP.
  • Nagyon erős a magyar bankrészvény, a trend egyértelműen felfelé, de érik már egy korrekció.

Kedves Olvasónk!

Támogasd te is a minőségi gazdasági tartalomgyártást!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2 490 forint. Az éves előfizetés díja 29 845 forint. Ezzel közvetlenül támogathatod a legmagasabb színvonalú gazdasági, üzleti újságírást.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések