Előfizetői tartalom

Odacsap a nyugdíjaknak az állam? Nagy pofon is lehet az szja-visszatérítés

1,9 millió magánszemély örülhet a kormány szja-visszatérítésre vonatkozó bejelentésének, de abba vélhetően csak kevesen gondoltak bele, milyen hatással lesz mindez a nyugdíjcélú megtakarításokra, amelyeknek egyik legvonzóbb eleme éppen az az szja-ból történő adójóváírás, amely a kormány lépése miatt sokaknak nem fog rendelkezésre állni a jövő évi adóbevallásra. Magánszemélyként persze jobban járnak majd a jövő évi szja-visszatérítéssel, az öngondoskodási piacnak azonban nagy érvágás lehet, hogy akár el is maradhatnak a szokásos év végi hajrák a befizetéseknél. Megkérdeztük a piaci szereplőket, ők hogyan látják a nyugdíjcélú megtakarítások helyzetét.

Fájó lehet az idei év a nyugdíjcélú megtakarításoknak Fajcsák Gábor, az RSM adóüzletágának vezetője a múlt hét csütörtökön megjelent szja-visszatérítést taglaló rendelet kapcsán a Portfolio-nak azt nyilatkozta, hogy ha maradt az adó-visszatérítés után adó, akkor arról tud rendelkezni a magánszemély. Ugyanis ha a visszatérítés után nem marad fizetendő adó, akkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés