FONTOS Háborús eszkaláció, egyelőre szóban
 
Előfizetői tartalom

Kiszeretnek a magyarok a jó öreg készpénzből? Érdekes adatok érkeztek

Portfolio
A koronavírus-járvány enyhülésével és a gazdasági kilábalással egyidejűleg visszaesett a forgalomban lévő készpénzállomány növekedésének üteme Magyarországon – mutatják az MNB friss adatai. Ma már nagyobb összegben fizetünk a bankkártyánkkal, mint amennyi pénzt felveszünk, a szélesebb értelemben vett megtakarítási formák között azonban még mindig a harmadik helyet foglalja el a készpénz.

Az MNB előzetes statisztikai mérlegéről közzétett friss adatok szerint a forgalomban lévő készpénzállomány 7507 milliárd forint volt a jegybank mérlegének forrásoldalán szeptember végén. Ez 6,4%-kal több az egy évvel korábbinál, és valamivel elmarad az augusztus végi 7512 milliárd forinttól. A 6,4%-os éves növekedés már a növekedési ütem lassulását jelenti. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés