Előfizetői tartalom

Az infláció és a forint állítja megint válaszút elé jegybankot - Mit lép a Monetáris Tanács?

Beke Károly
Ha hiszünk az MNB Monetáris Tanácsának, akkor kedden szinte borítékolható az újabb 15 bázispontos kamatemelés. Szeptemberben ugyanis meglepte a piacot a jegybank, hogy a vártnál kisebbet emelt a kamaton, ugyanakkor jelezte, hogy a szigorítási ütem irányadó lesz a következő hónapokra nézve. Az egyetlen bizonytalanság most az, hogy azóta megjelent egy vártnál magasabb szeptemberi inflációs adat, a forint pedig nem tud eltávolodni a 360-as lélektani szinttől az erősödésben. Éppen ezért most az a kérdés, hogy tartja magát az egy hónappal ezelőtti kommunikációhoz az MNB vagy ismét erőteljesebb szigorítással üzen majd a befektetőknek.

Budapest Economic Forum 2021 Még mindig nem késő regisztrálni a holnapi Budapest Economic Forumra! A rendezvény Supergold+ partnere az OTP Bank. Információ és jelentkezés Újabb 15 bázispontos emelés – Vagy több? A Portfolio által megkérdezett elemzők nagy többsége arra számít, hogy kedden újabb 15 bázisponttal...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái