Előfizetői tartalom

A kecsketenyésztő, aki a Fekete Hattyú jelenségből gazdagodott meg

A legtöbb spekuláns, befektetési alap és hedge fund arra törekszik, hogy az idő nagy részében nyereséges ügyleteket csináljon, vagy sokáig tartson egy-egy pozíciót, amíg az reményei szerint profitábilissá válik, és közben korlátozza a veszteségeit. Mark Spitznagel alapja, az Universa azonban egy ezzel teljes mértékben ellentétes elvet követ és ezt sikeresen teszi hiszen az ügyfelei számára csillagászati hozamokat szállít. Teszi ezt annak ellenére, hogy az évek nagy részében inkább veszteséget csinál, ám amikor felbukkan a Taleb által megírt Fekete Hattyú jelensége és a piacok hirtelen egy nagy elmozdulást csinálnak, elképesztő profitokat zsebel be. A feszültséget csökkentendő Spitznagel a szabadidejében kecskéket tenyészt, és Amerika egyik legjobb minőségű kecskesajtjával látja el a kiemelt delikátesz boltokat.

Az állatoknak mindig is nagy jelentősége volt a tőzsdei folklórban. Elég csak arra gondolni, hogy a bika és a medve szimbolizálja a jórészt trendszerűen emelkedő vagy csökkenő részvényekből álló piacot. A japán gyertya diagramok beszédes alakzatai között is vannak, amit egy élőlényről neveztek el, ilyen például a three black crows, azaz három fekete varjú. Az összetett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés