Előfizetői tartalom

Szárnyaló árfolyamok, napon belüli duplázások - hogy lehet beszállni a legújabb őrületbe?

Az idei első short squeeze során némi reflektorfényhez jutó Bed Bath & Beyond tegnap több, a vállalat megítélését pozitívan befolyásoló bejelentést is tett, a piac zárása utáni pedig drámaian megugrott a részvény árfolyama - mindezt vélhetően egy újabb short squeeze kibontakozása idézte elő. Ugyancsak kilőtt a tegnapi kereskedésben egy szintén magas short állománnyal rendelkező autókölcsönző részvénye, miután kedvező negyedéves számokat tudott közölni a cég. A két eseményt  kívülről szemlélve felmerülhet a kérdés, hogy kellő körültekintés (és rendkívül magas kockázattűrő képesség) mellett mégis hogyan lehetne még időben beszállni az ilyen sztorikba, hogyan lehet meglovagolni a szédítő hullámokat? Alábbi cikkünkben erre a kérdésre igyekszünk néhány fogódzkodót biztosítani.

Jó hírek és óvatos emelkedés, egyszer csak bumm

A bejelentések

Évek óta kimondottan rossz a forgalom a január végi kisbefektetői őrület során felkapott, háztartási eszközöket értékesítő Bed Bath & Beyond boltjaiban, a cég azonban Mark Tritton vezérigazgató irányítása alatt megpróbálja újragondolni, feléleszteni az üzletet. Mindezek tükrében tegnap a következő bejelentéseket tette a vállalat:

  • Digitális piacteret hoznak létre azzal a céllal, hogy növeljék az online jelenlétet - egyelőre kevés részletet árultak el arról, hogy mikor indul a platform, és hogy pontosan hogyan fog működni.
  • Ezzel együtt bejelentettek egy, a Krogerrel kötött partneri megállapodást is - az ország legnagyobb szupermarketlánca egy 2022-ben induló kísérleti projekt keretében megkezdi a Bed Bath & Beyond háztartási és babatermékeinek értékesítését a weboldalán és egyes kiválasztott üzletekben. A Kroger szóvivője elmondta, hogy az üzletek számát és a további részleteket egy későbbi időpontban jelentik be.
  • A Bed Bath & Beyond Anu Guptát nevezte ki a növekedésért felelős vezetőnek, ami egy új pozíció a vállalatnál. Gupta korábban a Bed Bath & Beyond stratégiai és átalakítási vezetőjeként dolgozott.
  • A vállalat azt is közölte, hogy várhatóan a 2021-es pénzügyi év végéig, azaz két évvel a tervezett határidő előtt befejezi 1 milliárd dolláros részvény-visszavásárlási tervét.

Árfolyamreakció

Miről szól még a cikk?

  • Komoly ralira számíthatunk a mai kereskedésben egy korábbi mémrészvénynél.
  • Nem elszigetelt esetről van szó, éledeznek a short squeeze-ért kiáltó kisbefektetők.
  • Hogyan lehet időben beszállni ezekbe a sztorikba és meglovagolni a szédítő hullámokat?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés