Előfizetői tartalom

Nagyot esett a Mol, magával rántotta a magyar tőzsdét

Portfolio
A kedvezőtlen amerikai inflációs adatközlés után rossz teljesítményt láthattunk ma az ázsiai tőzsdéken, jó hangulatú piacnyitást láthattunk azonban Európában, az óvatos emelkedés a délutáni órákban is kitartott - érkezett egy kedvező makrogazdasági hír a kontinensen, a vártnál nagyobb mértékben nőtt ugyanis szeptemberben az Egyesült Királyság gazdasága, miután a szolgáltatóipar és az építőipar is fellendült. Itthon a mai kormányinfón Gulyás Gergely bejelentette, hogy a kormány 480 forintban rögzíti az üzemanyagárak felső határát - a hírre kifejezetten érzékenyen reagált a Mol részvénye, valósággal szabadulnak az olajcég papírjától a befektetők, ennek köszönhetően a magyar tőzsde is lefordult. A tegnapi, vártnál lényegesen magasabb inflációs számok közlése után ma kedvező hír érkezett a tengerentúlon, jelentősen csökkent ugyanis az amerikai költségvetés hiánya októberben - vélhetően ennek is köszönhetően jó hangulatban indult a kereskedés a tengerentúlon, ugyanakkor az indexek vegyesen zártak.

2021. november 11. 22:05 Vegyesen zártak a tengerentúli tőzsdék A tengerentúli tőzsdék vegyes képet mutatnak a csütörtöki zárásban: 0,4 százalékkal esett a Dow Jones, az S&P 500 0,06 százalékkal emelkedett, a Nasdaq pedig 0,5 százalékkal magasabban fejezte be a napot. ...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái