Portfolio signature

Nyugdíjra gyűjtenél? Itt egy fontos lista a nyugdíjbiztosításokról és nyugdíjpénztárakról

Árgyelán Ágnes
Az önkéntes nyugdíjpénztáraknak és a nyugdíjbiztosításoknak is megvan az előnye és hátránya, ha viszont arra kíváncsi valaki, hogy melyik az olcsóbb konstrukció, akkor érdemes a Teljes Költségmutató TKM) alapján is összehasonlítani a portfóliókat. Az MNB adatai szerint egyértelműen az önkéntes pénztárak jönnek ki győztesként a versenyből, de azért itt se árt résen lenni.
Kíváncsi vagy, mivel lehet idén még pénzt keresni és melyek lehetnek 2022 nagy befektetési sztorijai? Akkor jelentkezz a Portfolio november 25-ei Private Investor Day konferenciájára, amelyen akár ingyen is részt vehetsz! Részletek itt:

Önkéntes nyugdíjpénztár vs. nyugdíjbiztosítás

Először is érdemes felidézni, melyek a főbb előnyei és hátrányai a két megtakarítási formának (a nyugdíjcélú megtakarítások közé tartozik a nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ) is, de ez most nem képezi cikkük tárgyát).

Önkéntes nyugdíjpénztár

Az önkéntes nyugdíjpénztár előnye, hogy:

A cikk tartalmából:

  • Költségoldalon a 20 éves TKM-értékek mentén összehasonlíthatóvá váltak a nyugdíjbiztosítások és önkéntes nyugdíjpénztárak.
  • Az önkéntes pénztárak portfóliói messze olcsóbbak, mint a nyugdíjbiztosítási portfóliók.
  • A legdrágább nyugdíjpénztári portfóliók egy része beférne a legolcsóbb nyugdíjbiztosítások listájára, de azért itt sem árt résen lenni.

Kedves Olvasónk!

Támogasd te is a minőségi gazdasági tartalomgyártást!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2 490 forint. Az éves előfizetés díja 29 845 forint. Ezzel közvetlenül támogathatod a legmagasabb színvonalú gazdasági, üzleti újságírást.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések