Előfizetői tartalom

Kötélen egyensúlyoz a forint, bármikor lezuhanhat

Faluvégi Balázs
A növekvő inflációs nyomás, az ismét felbukkant ikerdeficit, és a mélyen negatív reálkamat hatására egyre inkább gyengül a hazai fizetőeszköz. Mostanra a forint az euróval szemben már csak 3 Ft-ra található mindenkori mélypontjától, pedig az év közepén még az látszott, hogy kicsiny devizánk képes lesz akár hosszútávon is felülteljesítő lenni. Egyre több azonban a jel, hogy mind a fiskális, mind a monetáris politika irányában kezd megingani a bizalom és az MNB-nek most már drasztikus lépésekre lesz szüksége, hogy a kötélen egyensúlyozó, nagy mélység felett lévő, a széllel egyre kevésbé dacolni képes forint alá stabil talajt tegyen. Technikai elemzésünkben azt néztük meg, hogy milyen szintekre érdemes odafigyelni ezzel kapcsolatban.

Még a legedzettebb kötéltáncosok is meginognak néha, akár azok is, akik nyilvános helyen, biztosítókötél és háló nélkül sétálnak át két épület között, vagy éppen egy vízesés felett. Ezeknek az embereknek nemcsak a munkaeszköze, de az idegei is kötélből vannak, hiszen egyetlen rossz lépés azonnali zuhanást és halált vonhat maga után. A múlt század legismertebb...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái