Előfizetői tartalom

Mikor ér véget az eső az OTP piacán?

Nagyot fordult a világ az OTP-vel amióta alig három hete mindenkori csúcsot ért el az árfolyam. A bankrészvény azóta szinte töretlenül esik, és a maximum óta 11%-kal ér kevesebbet, mint november elején. Az elromlott időjárás a hazai tőzsde legfontosabb részvényénél esős, komor hangulatot hozott, de nem szabad elfelejteni, hogy a hosszútávú trend továbbra is él és virul, ráadásul a bő öntözés még jót is tesz, ami a későbbi, még gyorsabb emelkedést is megalapozhatja. Technikai elemzésünk alapján egyelőre nagyobb az esély arra, hogy ami most zajlik az inkább egy átmeneti zivatar, mint egy tartós hidegfront.

A mindenkori csúcs elérése után nagyon ritkán esik meg, hogy már másnap nagy esés zajlik le egy papír piacán, így be kell, hogy valljam, hogy magam is optimista voltam a folytatást illetően. Ám másnap egy hullócsillag alakzat jelent meg a grafikonon vagyis a napi emelkedést az eladók alaposan visszanyomtak, ráadásul ezzel a korábbi ellenállás szint alá visszaűzve a részvényt....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés