Előfizetői tartalom

Bevált az MNB taktikája a forint kapcsán, de a stratégiája nem biztos

A korábbi csúnya gyengülés és mindenkori legrosszabb árfolyam után a napokban sokat erősödött a forint, az egyébként nem egyszerű makro-, politikai- és víruskörnyezetben. Ez nem kis részben a jegybank kissé megkésett, de utána határozott és alapvetően jó taktikai érzékkel kivitelezett lépéseinek köszönhető. Egyelőre azonban csak egy pár sakk lépés történt meg és egy jóval távolabb tekintő, stratégiai szintű játékban még messze van a győzelem. A technikai elemzés képe alapján ennek megfelelően rövid távon sokat javult a kép, és a rossz hangulatot sikerült megfordítani, de a távolabb tekintő befektetők körében egyelőre nem történt változás a forint megítélése kapcsán.

Átültetnéd az elméletet a gyakorlatba? Érdekel a tőzsde, a kereskedés? Kezd el a gyakorlást! HF Markets demószámla letöltése itt. (X) Bár szeretem a sakkot is, de a kedvenc táblajátékom a stratego. Mindkét játékban egy meghatározott mennyiségű mezővel rendelkező táblán, szintén adott számú figurával vív meg egy csatát két ellenfél, egy-egy lépést megtéve. Van azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés