Előfizetői tartalom

A piac szerint végleg kicsinálja a légitársaságokat a szupervariáns?

A koronavírus szupervariánsának felbukkanása a legtöbbet talán a légitársaságoknak ártott a részvénypiacon. Az amúgy is sokat szenvedett cégek közül több fontos szintek alá esett és lassan úgy vannak árazva, mintha a piac már-már a végítéletet várná velük kapcsolatban. Felbukkantak azért olyan jelek is, amelyek legalábbis rövidtávon már némi fordulatot sejtetnek, és a nagy réssel való zuhanás után elég kevésnél látható már nagy, eladók által generált pánik. A befektetők érthető módon pesszimisták, de még nincs minden veszve, ezért a technikai elemzés segítségével megvizsgáltuk, hogy különböző időtávokon mire lehet számítani a legfontosabb szereplőktől.

Átültetnéd az elméletet a gyakorlatba? Érdekel a tőzsde, a kereskedés? Kezd el a gyakorlást! HF Markets demószámla letöltése itt. (X)

A részvények mindig jó befektetésnek számítanak, csak ki kell várni a rossz időszakokat.

Így szól a régi tőzsdei bölcsesség, és kellő időtávon, valamint megfelelően széles merítés (felnőttkori nevén: diverzifikáció) esetén igaz is. Egy-egy részvényben azonban már sokkal nagyobb az egyedi kockázat, lehetnek csődök, gyenge menedzsment döntések, sikertelen harcok a konkurenciával. Vannak olyan ágazatok, amelyek szépen lassan eltűnnek a süllyesztőben, például ma már aligha megy bárki is videótékába, hogy kivegyen egy filmet.

Erről szól még a cikk:

  • Milyen a hosszútávú teljesítménye a légitársaságoknak?
  • Megjelentek a nagy vevők a zuhanás után a Delta Airlines-ban.
  • Még tartja a támaszt a Lufthansa.
  • Van relatív erő a piacon, de a Wizz Air sem tudta elkerülni a viharfelhőt.
  • Egy kicsit jobban áll a globális szereplőknél a legnagyobb ázsiai légitársaság.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés