Előfizetői tartalom

Túl a csúcson? Mi lesz a nagy zuhanás után a kriptókkal?

Az elmúlt hetek korrekciónak tűnő árfolyam csökkenése után a piaci szereplők egy jelentős részét hidegzuhanyként érte a hétvége zuhanása a kriptoeszközök piacán. A folyamat csak egy spekulatív instrumentum a szokásosnál valamivel nagyobb mozgás-nak tűnhet, ám idén a bitcoin és általában a teljes kriptopiac olyan méretet ért el, aminek már komoly hatása van a pénzügyi piacokra és egy-egy viszonylag jól körülhatárolt demográfiai csoport vagyoni helyzetére. Sőt, van olyan ország is, amelynek a sorsa egyre inkább összekötődik a bitcoin árfolyamának alakulásával. Mindez hatalmas kockázattal jár együtt, amit lehet és érdemes is korlátozni, egyrészt eszközosztályok közötti és eszközosztályon belüli diverzifikációval is. Bár a korreláció a kriptoeszközök között jellemzően nagyon magas, a relatív erőn alapuló megkülönböztetés itt is sokat segíthet azoknak, akik továbbra is bíznak a piacban, amely bőven a további forgatókönyvek része a hétvége után is. A technikai elemzés segítésével több ilyen kriptodevizát is találtunk.

Átültetnéd az elméletet a gyakorlatba? Érdekel a tőzsde, a kereskedés? Kezd el a gyakorlást! HF Markets demószámla letöltése itt. (X)

Hét perccel csúsztam le a ki****tt aljáról :D

Tweetelte a bitcoin árfolyamára utalva szombaton Naív Nayib Bukele, El Salvador vezérigazgatója. Igen, vezérigazgatója, ugyanis az ország elnökénél pár hónapja elgurult a gyógyszer, mert a költségvetést egy spekulációra alapozza, mintha valamiféle hedge fund-ot vezetne. A politikus ugyanis nem a saját pénzére utalt, hanem El Salvador részére zsákolta immáron sokadszorra a vezető kriptodevizát.

Erről szól még a cikk:

  • Mit csinál rosszul és mit csinál jól El Salvador
  • Bitcoin: a következő napok árulkodóak lesznek
  • Ethereum: kiemelten fontos a közeli támasz szint
  • Binance: sokmindenre elég a látványos relatív erő
  • Solana: kulcskérdés a mai nap vége
  • Avalanche: nem gond a lavinaszerű korrekció

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés