Előfizetői tartalom

Belenéztünk a varázsgömbbe és megláttuk a jövő részvényeit

Faluvégi Balázs
Amíg az utóbbi bő másfél évben a tőzsdéken összeségében szárnyalt a részvények többsége, addig az ennek az előszobájában lévő startup-ok világában is hatalmas növekedés zajlott le. Soha ennyi dollármilliárdokat érő privát cég nem volt a technológia és a gyors növekedés világában, mint most. Sőt, a CB Insights piackutató cég gyűjtése szerint 35 olyan is van, amelyik értéke a legutolsó tőkeemelés során meghaladja a 10 milliárd dollárt is. Ezek nagy része már egyértelműen a tőzsdeérett kategóriában van, így van rá viszonylag nagy esély, hogy hamarosan nyilvános kibocsátás után a részvénypiacon is debütálnak. Ezek közül azokat vizsgáltuk meg, amelyek egy-egy népszerű szolgáltatás miatt hamarosan a nagyközönség kedvenceivé válhatnak.

Ha valakinek szorongani támad kedve, hogy nem ért el eleget az életben, legalábbis szakmai vagy anyagi fronton, akkor nincs más dolga, mint körbenézni a legnagyobbra nőtt startup alapítók köreiben. Bár a közhiedelemmel ellentétben a legtöbb gyorsan növekvő technológiai céget nem huszas éveiben járó, az egyetemet otthagyó, kapucnis pulóveres srác indítja el, de azért bőven...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái