Előfizetői tartalom

Egészségtelen részvények: védekezés az infláció ellen?

Bár a főbb részvényindexek a tengerentúlon egyelőre még tartják magukat, de a befektetők már jó pár pofont kaptak az elmúlt hetekben, ami miatt egyre inkább a kockázatok csökkenése van számukra a napirenden. Az egyik legfőbb félelem az utóbbi negyedévekben felpörgő infláció, és így olyan részvényeket keresnek, amelyek egyrészt stabil bevételekkel, ígéretes osztalékhozamokkal rendelkeznek, továbbá jellegükből adódóan nem, vagy legalábbis kevésbe szenvednek el visszaesést, ha a fogyasztóknak mélyebben a pénztárcájukba kell nyúlniuk.  Ezek közé tartoznak az olcsó, de mégis egyfajta élvezeti értéket nyújtó élelmiszereket adó cégek, amelyek a fejlett országokban az alacsonyabb jövedelmű háztartásokat célozzák meg. Éppen azokat, akiket a pénzromlás egyébként is jelentős mértékben sújt, de akik ezeket az ételeket és italokat még meg tudják fizetni.

Átültetnéd az elméletet a gyakorlatba? Érdekel a tőzsde, a kereskedés? Kezd el a gyakorlást! HF Markets demószámla letöltése itt. (X)

Minél szegényebb vagy, annál nagyobb az esélye, hogy elhízol.

Évszázadokkal, vagy akár évtizedekkel ezelőtt az alacsony jövedelem szomorú okok miatt akár az alultápláltsággal is komoly párhuzamba került. Ez azonban gyökeresen megváltozott az utóbbi évtizedekben a fejlett világban. Az élelmiszerellátás és pláne annak költségei drasztikusan visszaestek a modern technológiák nyomán, legyen szó GMO-ról, műtrágyáról, a feldolgozás és a logisztika hatékonyságának növekedéséről. Ma már a gazdag országokban a legalsóbb rétegeknek sem okoz problémát a táplálékhoz jutás (a megfelelő ingatlanhoz, vagy egészségügyi ellátáshoz annál inkább).

Erről szól még a cikk:

  • Miért védekezés az infláció ellen az olcsó étel és ital?
  • Mit jelent a kitörés a Coca-Cola részvényénél?
  • Szia Kata vagyok, van még egy Pepsid?
  • Miért érdekes a csatornavonal érintése a McDonald’s esetén?
  • Hol található a kulcsfontosságú ellenállás a Pizza Hut tulajdonosánál?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés